Bemanning 200 - Hr. Ms. Woerden - M820 / A822

Ga naar de inhoud

Bemanning 200

Als u op de Hr. Ms. Woerden heeft gevaren, en u wilt zich op onze website inschrijven als ex. bemanningslid, dan kunt u zich hier aanmelden!

101. Jan Abbingh 1980-1981 Matroos 2 TDW ZM
Na 15 jaar in de glasvezel te hebben gewerkt,ben ik internationaal vrachtwagenchauffeur geworden.
Ik ben 26 jaar getrouwd met Grietje en wij hebben 3 kinderen en in mijn schaarse vrijetijd ga ik met onze 2 huskies de hort op.

102. Randy Winter 1982-1983 Matroos 1 ODVB KVV
Veel banen gehad maar nooit een vaste. Woon nu alleen en heb vanaf 2005 COPD3! Dus mannen stoppen met roken.

103. J. B. M. Persoon 1961-1962 Machinist 2 ZSM

104. Paulus Hogevorst 1985-1986 SGT-TDW
Fulltime sportvisser!  

105. John Putman 1989 Matroos
Na de geweldige ervaring in Curacao nog een jaar op hm Jan van Brakel gevaren. Vanaf 1992 bij de politie op de loonlijst en vanaf Den Haag afgezakt naar Uden en nu in Limburg. Samenwonend.

106. Ed Voskuijl 1976 - 1977 Hofmeester 1  
Na 13 jaar Marine door mijn laatste plaatsing bij SACLANTREP (NAVO HOOFDKWARTIER) in Brussel getrouwd en in België gebleven. Ik ben Facility-Manager in een groot Woon-en Zorgcentrum (rust en verpleegcentrum). Getrouwd en 3 kinderen. We maken graag mooie reizen.

107. Rob Vink 1985-1986 Matroos 3 TDW
Zit nog bij de KM. Inmiddels LTZ2OC en instructeur (soms wordt onhandigheid ook beloond). Ben alleenstaand, latrelatie met Annelies, ex-marva, hobby's: hardlopen vw camperbusje uit 79, veel weg met het busje, geen kinderen.

108. Geert Jan Ebbinge (ebeltje) Machinist 1 (olieman)
Ben na mijn marine tijd op 1 januari 1975 bij de rijkswaterstaat gaan werken eerst in de techniek later volledig in het operationele watermanagement en dat doe ik nog steeds met plezier. Het voornemen is dat ik in april 2013 met pensioen zal gaan zoals het er nu voor staat.
PS: heb de lijst van de oude bemanning naglopen maar ken de volgende personen nog wel van de Woerden, Gerard de Nijs,Jan Hoorns,Willem vanTuijl, Hennie Otto, Willem Spronk, Herman Visscher, Menno van Hien en Kees Borstje dus heb in de periode van genoemde personen op de Woerden gevaren! verder ken ik Sytze Sytsma nog van de PVD, proef vaart detagement.
Getrouwd met het zelfde meisje die op met stond te wachten als ik terug kwamen op het station in Leeuwarden. We hebben drie kinderen die samenwonen en het naar hun zin hebben! Natuurlijk hebben we ook ons portie ziekte/zeer gehad maar gelukking is dit allemaal weer voorbij.
Marieke mijn vrouw is per 1 september 2011 in de levensloop gegaan en dat is wel effe wennen hoor, niet meer werken.
Zit alleen nog op het Christelijk Mannenkoor IJmuiden en gaan een mooi kerstconcert geven in IJmuiden en dat vind ik erg leuk om te doen, heb jaren ook bij de Barbershoppers gezeten maar met de combinatie caravan lukte dit niet meer.
We zijn lekker aan het wandelen geslagen lekker buiten lopen en hebben o.a. Pieterpad,Elfstedentocht, Vogeltrektocht, 4 daagse Nijmegen (3x) en we lopen bij 4Fun een vriendengroep die lekker wandeld en dat doen we met z'n twééen. O Ja we hebben ook regelmatig het hondje van mijn dochter Binky op bezoek. Vorig jaar een nieuwe caravan gekocht en daar gaan we de komende periode véél gebuik van maken, volgend jaar mei Frankrijk Spanje.
Ik vind de website geweldig en groet al mijn oude maatjes die dit lezen en mijn mail staat ook op de website dus schroom niet om een mail te zenden.

109. Chris de Groot 1987-1989 Matroos 1 ODND
In 1989 naar Nederland terug gegaan (repat) Na de marine op schiphol gewerkt bij Airo ground service. (zou bij mijn vader in de zaak gaan, ging helaas niet lang goed) daarna 10 jaar als internationaal chauffeur heel Europa doorkruisd. Doorgestroomd als transportplanner en ass transport manager bij Nippon express (Canon) te Amstelveen. Sinds 2007 zelfstandig ondernemer met een eigen transportbedrijf met busjes, ook nu weer actief in heel Europa. Onlangs nog in Istanboel geweest voor een opdracht. Al met al leuke tijd gehad bij de Marine. In Nederland nog op Marinekazerne Amsterdam op parade moeten komen i.v.m de vermeende muiterij. Moest in burger op parade bij de commandant aldaar omdat ik geen blauw pak had, was matroos 1 OC geworden in de west. De Marine vond het terecht onnodig om mij voor een paar dagen nog kleding te vertrekken, ging toch gelijk de dienst uit.
Ik ben een 2e keer gehuwd. 1e keer met Petra (verbindelaar) Uit dit huwelijk zijn twee kinderen geboren dochter Kimberley 24 jaar en zoon Mallorey 18 jaar. Na 19 jaar gescheiden. Sinds 2007 getrouwd met "de vijand" Laila is Russische (niet uit catalogus, gewoon van de universiteit in leiden) een schat van een vrouw en een plaatje. Uit dit huwelijk zijn ook twee kinderen geboren zoontje Nickolay 5 jaar en dochter Yekaterina 1 jaar. Jammer dat de muur ons zo lang uit elkaar heeft gehouden. Laila had uit haar 1e huwelijk ook twee kindereren, Ilia 18 jaar en Tim 12 jaar. Aanvankelijk hadden wij alle 6 kids bij ons wonen, nu nog maar 4 stuks, twee zijn uitgevlogen.

110. Bertus Drenthen 1985 & 1986/87 Matroos 1 ODND
Na mn Marine tijd,ben ik zelfstandig geworden,geen zin meer om te luisteren :), en dat gaat me nog goed af,dat zelfstandig zijn,heb op de Woerden een mooie tijden meegemaakt,even in 85,met RIP de beste Chef d'equipage,Frans van Es,en in 86/87 in de west,beide Chef dúuipage Harry Lenders en Crist Stoop, zijn helaas niet meer, RIP. Ook deze beide mannen,hebben voor mij veel betekend,en heb een mooie tijd met ze mee gemaakt op de Woerden. M'n huidige toestand,is nog altijd vrijgezel,en geen kinderen,woon in Zwitserland,en zit veel in de bergen in mn vrije tijd,en veel op reis.

111. Thijs van Balen eind 1960 Machinist 1 (olieman)
1 jaar als motormonteur, daarna 37 jaar als operator chemische industrie Synres in Hoek van Holland. Tegenwoordig 3 jaar met pensioen. Gehuwd 2 kinderen + 1 kleinkind.

112. Jan Ossendorp 3 maart 1969 t/m 19-05-1969 Machinist 1 (olieman)
Na de marine bij een baggermij. gewerkt en nog veel bazen gehad, maar de laatste 28 jaar gewerkt bij een papierfabriek in Wapenveld. Getrouwd,2 kids en 2 klein kinders, ben modelbouwer en bouw nu de Borculo.

113. Andre Helemigh juni 1984 tot ongeveer augustus 1985 Matroos 1 TDW
Ben de bouw gegaan en bezit sinds 15 jaar bij een officieel erkend  aannemers en timmerbedrijf. Vriendin, geen kinderen! De website ziet er top uit. Er komen diverse herinneringen uit die tijd naar boven. Zoals de sail past met verkleed kanon zullen we maar zeggen en onze fontein aan dek tijdens die sail past. We hadden de echte in de stad waar we waren laten overlopen, heb ook een nacht daarvoor moeten zitten, we waren met z’n vieren. Verdomd mooie tijd!!!

114. Jaap Otten 1984 t/m 1986 Sergant TDW
Ik ben in Juni 2003 met FLO gegaan. Ik werk nu een aantal dagen bij een Rijschool in Alkmaar. Ik doe onderhoud aan auto's en motoren. Ook in Amsterdam ANWB en Motoroefenterrein te Beverwijk.
Ik ben getrouwd met Jeannette, al 35 jaar. Mijn twee dochters, Brigitte en Veronique, zijn de deur uit. Dus we hebben samen het rijk alleen. Vijf jaar geleden een bestaand huis gekocht die we samen aan het verbouwen zijn. Het is bijna af.

115. Roebert Sappema 1985 KOK 1
SmitTak als kok toen het daar slechter werd naar de Nederlandse spoorwegen tot en doe daar service en Veiligheid. Ik ben getrouwd, twee jongens één van 23 en 20 jaar.

116. Vincent Broeke ZVP 2 ZM
Gaan werken als groepsopvoeder in een tehuis voor moeilijk opvoedbare kinderen, daarna leraar op de Havenvakschool in Rotterdam. Daarna tot mijn pensioen als coördinator op een (middelbare) Dagopleiding voor verpleegkundigen. Via allerhande fusies uiteindelijk bij het ROC Zadkine in Rotterdam.
Getrouwd, twee kinderen. Aktief in de ( lokale) politiek voor D66.

117. Roelof Lijkendijk 1973 tm 1974 Matroos 2
Na mijn Marine periode ben ik in dienst gegaan van de Kon. Landmacht. Gescheiden, twee kinderen en op dit moment WAO.

118. Albert Dijkstra 1984-1985 MATR1LDGD
2012 FLO. Werk nu als nachtdienst verpleegkundige in een verpleeghuis in Oldenzaal. Getrouwd, 2 kinderen, 5 kleinkinderen. Hobby's: afstand wandelen, joggen.

119. Gerrit de Jonge 1980 – 1982 AOOLDGD
Na mijn FLO in 2003 heb ik van alles gedaan, momenteel ben ik huismeester bij FNV Bondgenoten. Heb gevaren met als CDT Jan-Willen Kelder en als bootsman Fokko Heijda. Heb in Lubeck tijdens een routine treck nar 50 meter een scheur in mijn ovalen venster in mijn oor overgehouden, gevolg einde duikziekenverpleger. Het was het enige schip waar ik nog aan een echt houten roer heb gestaan. Al met al een "pracht kano". Gescheiden 2 kids en nu een pracht van een vriendin.

120. Jos Besters 1962-1965 Hofmeester 1e klas
Na 6 jaar Marine van 1963 tot 1969, voornamelijk op mijnenvegers, naar school, daarna naar Rontgen Technische Dienst, waar ik 38 jaar heb gewerkt, en nu met pensioen ben. Gepensioneerd, gehuwd, 2 zonen en 4 kleinkinderen, ga veel wandelen en fietsen, doe regelmatig als gecommitteerde examens afnemen, bij vorige werkgever.

121. Peter Kuijpers 1975 ELMNT
De marine in 1980 verlaten,vanaf de mercuur,waar na anderhalf schotland het wel gehad met de onderzeedienst,als je acht jaar bij de mijnendienst (dokkum ,druinen,woerden en roermond)weer in het gareel moest lopen valt dat hard tegen.In 1963 bij de marine gekomen, opleiding amsterdam,daarna Wolf, Jaguar en Fret.daarna een term voor anderhalf naar de west daar wat trippen gemaakt als opstap ploeg op de Wamandai  en de Kais L9609 en in 1970 naar de mijnendienst Na de marine bij de NS gekomen als machinst en daar in  2009 met prepensioen gegaan.  
Ben getrouwd sinds 1990 met een zuid Afrikaanse, kinderen (eerste nest) allang de deur uit Vroeger reisde we de hele wereld rond, maar tegenwoordig zitten we zomers in Terwolde op de camping en hier thuis woon ik midden in de polder rond Fijnaart en daar scharrel ik een beetje rond het huis,100 jaar oud dus is er altijd wat te doen.

122. Jos de Wit 1968-1970 Matroos 2
ff in de autobranche, ff als machinist in het Westland, omscholing loodgieter diploma's gehaald incl. onderwijsakte. In 1984 MTS Installatietechniek en monteursopleidingen dit jaar (2015) 1 december met pensioen, 65 jaar + 5 maanden!
Dit jaar met pensioen, in 1978 getrouwd vier kinderen op de wereld gezet. Vrouw in 1996 overleden. Ik ben niet meer getrouwd maar heb alweer 10 jaar een relatie waardoor we eigenlijk 6 kinderen hebben en we zijn zeer gelukkig. Inmiddels de status van opa gekregen bijna twee kleinkinderen en dat voor een takenboeker (opmerking oude lullen over de jonge .....! Voorts genieten van het leven, motorrijden, dansen, wandelen etc.

123. Joop Bruggeman 1983 SGT LDV
Ben in november 2013 met FLO. Heb naar die tijd nog via Tempo-Team gewerkt in de marine kazerne Vlissingen en wel in de kombuis ,voor de nieuw bouw fregatten Marokko en Indonesië En als het druk was ..de boten die voor onderhoud terug kwamen voor de garantie periode en de afbouw van de toen Zeeland ..Groningen etc. Al 37 jaar getrouwd Twee kinderen en een kleinzoon.

124. Jan Triel – 1967 – 1969  Machinist 2
Na de marine ben ik de kleinmetaal in gegaan, nu ben ik gepensioneerd. Ik ben getrouwd, heb twee dochters en twee schoonzoons en vijf kleinkinderen. In mijn vrije tijd doe ik aan modelbouw van boten, en verder doen wij veel fietsen en natuurlijk op vakantie gaan, het liefst twee keer per jaar, vooral naar Macedonië, daar hebben wij vrienden op gedaan.

125. Manno van der Burg 1983-1985 Matroos 1 TDW
Service coördinator bij van Bon, getrouwd met Karin, 2 meiden van 26 en 27 jaar.

126. Ritzo Holtman Oktober 1971 tot april 1973 RRMNT 1
Na de Hr Ms Woerden opleidingen en Hr. Ms Onversaagd (elektronicus) en na opleidingen Chef Communicatie en onderzeebootbestrijding Hr. Ms Tromp. In 1980 als leidinggevende naar Energiebedrijf en daar als mede oprichter Multikabel - en later directielid - gewerkt aan opbouw (en aankoop bedrijven) tot een jaar nadat het Ziggo werd. Daarna relatief jong overgegaan naar onbetaald vrijwilligerswerk. Met pensioen; In 2019 43 jaar getrouwd met Gerda; twee dochters en 4 kleinkinderen. Vrijwilligers werk leek te veel op werken, dat ben ik nu aan het afbouwen. Tennissen, golfen, fietsen en wandelen worden steeds meer mijn bezigheden.

Terug naar de inhoud